Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله عبدالکریم عابدین، امام جمعه قزوین در برنامه زنده تلویزیونی سروش آسمانی گفت: واکسن تولید شده کرونا در ایران افتخارآمیز بوده و استفاده از واکسن غربی‌ها جای بررسی جدی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ آیت‌الله عبدالکریم عابدینی ظهرامروز(جمعه) در برنامه زنده تلویزیونی سروش آسمانی که هر جمعه از شبکه قزوین به صورت زنده پخش می شود، با اشاره به داستان حضرت ابراهیم که بت شکن تاریخ نام گرفته‌اند، اظهار کرد: این پیامبر بزرگ الهی سرمایه‌های عظیمی با خود داشت و خود را برای تحمل بار سنگین مسئولیت پیامبری آماده کرده بود و از خدای متعال خواسته بود مرا به مقام کسانی که اقامه کننده نماز هستند، برسان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حضرت ابراهیم (ع) از خدای متعال خواسته بود که خودش و نسلش اقامه کننده نماز باشند، وقتی کسی اقامه کننده نماز می‌شود از نماز نیرو می‌گیرد، این پیامبر همچنین دعا می‌کند خدایا عنایتی به من و فرزندم بفرما که در پیشگاه تو تسلیم باشیم، کسی که این نکته را بفهمد هیچ نیرویی را قدرتمند نمی‌بیند و فقط قدرت را متعلق به خدای بزرگ می‌داند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین اذعان کرد: کسی که در محضر الهی تسلیم باشد خدای متعال در جان آنها طلوع می‌کند و قدرتمند می‌شوند، غیر خدا هرچیزی باشد از نگاه آنها می‌افتد و قدرت استکباری و مال و ثروت و جایگاه و قدرت برای آنها ارزشی ندارد، زیرا در پیشگاه خدای متعال تسلیم هستند.

این خطیب جمعه قزوین ابراز کرد: قوم حضرت ابراهیم(ع) مراسم بت پرستانه‌ای داشتند و زمانی که برای برنامه عبادت از این پیامبر الهی دعوت کردند ایشان حضور پیدا کردند و گفتند، اگر ستاره و خورشید و ماه غروب کنند تمام و تاریک می‌شود، اما من جاودانه و خلیفه الله هستم و قابل مقایسه با دنیای فانی نیستم و به خدایی دل می‌بندم که ماندگار و جاویدان است.

وی ادامه داد: این پیامبر بزرگ خطاب به بت پرستان قوم خود گفت، من همه وجودم را متوجه خدای یگانه می‌کنم و غیر از توجه خدا نمی‌بینم و اعمال من با خدا هماهنگ است و کسی که تسلیم خدا باشد رشد و کمال پیدا می‌کند، همانگونه که ائمه اطهار با تسلیم بودن نزد خدا به جایگاهی رسیدند که ما آنها را واسطه بین خود و خدا قرار می‌دهیم.

عابدینی بیان کرد: حضرت ابراهیم(ع) واقعا عبدالله و بنده خدا بود و نه تنها خود اهل عبادت بود بلکه می‌خواست همه مردم را به عبودیت دعوت کند، وقتی صحبت از نماز می‌شود صحبت از تمام خوبی‌ها می‌کنیم زیرا انسانیت ما در گرو نماز است.

امام جمعه قزوین بیان کرد: زمانی محتوای ما انسانی می‌شود که با خدای متعال ارتباط برقرار کنیم اگر انسان این مسیر را طی نکند چشم و گوش و زبان و دل وی، حیوانی می‌شود، اما زمانی که خدایی شود دارای بصیرت و آگاهی و تقوا خواهد شد و حقیقت عالم و آدم را می‌فهمد و به مقام خلیفه اللهی هدایت می‌شود.

وی گفت: اگر نمازهای شبانه و مناجات سحرگاهی این پیامبر الهی نبود در طی روز نمی‌توانست مقابل بت پرستان بایستد، اگر مناجات‌های شبانه حضرت زینب(ع) و امام سجاد(ع) نبود طی روز نمی‌توانستند بر سر یزید ستمکار فریاد بکشند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین اضافه کرد: نمازشب یک عبادت ظاهری نیست و ما با نماز شب ارتباط با خدا را تقویت می‌کنیم، کسی که اهل بیداری شب باشد خدای متعال به او توفیق خدمت و انفاق به دیگران را خواهد داد و در طی روز به فکر بندگان و خدمت به تمام انسان‌هاست.

این خطیب جمعه قزوین یادآور شد: از امام باقر علیه السلام نقل شده که فرمودند؛ اگر راجب به اسلام می‌خواهید اصل و فرع اسلام و سربلندی و اقتدار این شجره طیبه را بشناسید، بدانید که بدنه این درخت نماز است، نماز نماد عبادت و بندگی است، شاخه‌ها و فرع این درخت، زکات است، شکوه و عظمت و اقتدار آن جهاد در راه خداست. روزه هم سپری است که انسان را از آتش حفظ می‌کند و یک حصاری برای دوری از گناهان است، همچنین پرداخت صدقه عاملی برای پاکی گناهان است، احیای شب و اقامه نماز شب هم انسان را از اشتباهات و تاریکی دل و روسیاهی نگاه می‌دارد.

وی اذعان کرد: بندگان خاصی مثل سلیمانی‌ها و حججی‌ها و سردان بزرگ اسلام پرچمداران اقتدار اسلام هستند که این جایگاه به هرکسی تعلق پیدا نمی‌کند و خدا شهیدان را برای عظمت اسلام به میدان می‌آورد، بنابراین خدا به هرکسی توفیق مجاهدت در راه دفاع از اسلام را نمی‌دهد. 

عابدینی با اشاره به قیام مردم قم در ۱۹ دی سال ۱۳۵۶ عنوان کرد: در ۱۸دی ماه سال ۵۶ مقاله تاریک و سیاه و ننگین استعماری علیه امام در یک روزنامه مشهوری چاپ شد و با انتشار آن مقاله اکثر طلاب در قم بسیار ناراحت و غمگین بودند که چرا به امام راحل توهین صورت گرفته بود.

امام جمعه قزوین افزود: در آن ایام آیت الله سید مصطفی خمینی فرزند امام راحل را به شهادت رسانده بودند و مجالس باشکوهی علیه خفقان آن زمان برگزار شده بود، رژیم شاهنشاهی امریکایی از این شرایط عصبانی شد و این عصبانیت خود را با توهین به امام به میدان آورد، البته این ظالمان نمی‌دانستند که مکر و حیله ای که علیه بندگان خدا به کار می‌برند به خودشان بازخواهد گشت.

وی بیان کرد: جادارد برای همه حماسه آفرینان ۱۹دی درخواست طلب بخشش کنیم، پس از حادثه ۱۹ دی مردم غیور تبریز و یزد و دیگر شهرها با برگزاری اربعین مبارزان انقلابی طومار ظلم شاهنشاهی را پیچیدند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با اشاره به وقوع اغتشاشات اخیر در امریکا اذعان کرد: ما باید یقین بدانیم که بدون شک امریکا نه تنها از منطقه بلکه از حوزه اقتدار و سیطره و نفوذ در دنیا به شدت خارج می‌شود و به زودی با افول به نابودی کشیده خواهد شد.

این خطیب نمازجمعه قزوین ادامه داد: این توحش در امریکا حاکی از آن است که این کاخ کلنگی درحال فروریختن است و مکر و حیله‌هایی که برای دیگران به کار می‌بردند به خودشان بازمی‌گردد.

وی تاکید کرد: همچنین دیگر رژیم ظالم منطقه، صهیونیست‌های جنایتکار درحال نابودی هستند و شمارش معکوسی درباره نابودی این رژیم منحوس درحال طی شدن است و باید بدانند که امیدی برای مقاومت و حضور مستمر این ظالمان تاریخ وجود ندارد و وعده رهبری محقق خواهد شد.

آیت الله عابدینی گفت: پیش از پیروزی انقلاب اینکه فرزند امام به شهادت می‌رسد و مقاله توهین آمیز علیه ایشان می‌نویسند و بعد از پیروزی انقلاب فتنه‌های بزرگی در جریان بود، فتنه‌هایی همچون بنی صدر، فتنه خلق مسلمان، فتنه منافقین، فتنه براندازی، فتنه داعش، فتنه برجام، فتنه دلار، فتنه سکه، فتنه مذاکره، فتنه وعده‌های توخالی و فتنه رفراندوم همه جزو امتحانات الهی برای ملت ایران بود.

امام جمعه قزوین اذعان کرد: در این سال‌ها شاهد بودیم که عده ای با بازی دلار و سکه جیب ملت را خالی کرده و مردم را به سوی فقر هدایت کردند و وضعیت اقتصادی کشور را به بدترین شرایط ممکن رساندند که همه این موارد فتنه‌های مدیریتی عده ای برای ضربه زدن به ایستادگی این ملت بود.

وی با اشاره به مناسبت‌ها عنوان کرد: چهلم دانشمند هسته ای شهید فخری زاده را داشتیم که این روز را گرامی می‌داریم، همچنین ارتحال علامه بزرگ جهان اسلام آیت الله مصباح یزدی را داشتیم که اسلام و تشیع را داغ‌دار کرد و از خدای متعال می‌خواهیم که روحشان را با انبیاء الهی محشور کند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین یادآور شد: حادثه هواپیمای اکراینی و به شهادت رسیدن جمعی از هموطنانمان را گرامی می‌داریم.

امام جمعه قزوین گفت: واکسن تولید شده کرونا در ایران عامل افتخار ماست، استفاده از واکسن غربی‌ها جای بررسی جدی دارد. ما دست دانشمندان خود را می‌بوسیم و دعا می‌کنیم دست شفای خدای متعال در دستان دانشمند ما نمایان شود و شاهد پیروزی بزرگی در این عرصه باشیم.

وی در پایان عنوان کرد: لغو برخی از دیگر تعهدات برجامی ما به کشورهای غربی و شروع غنی سازی ۲۰درصد گام ارزشمندی در مقابله با تحریم‌ها و بدقولی‌های گروه‌های مذاکره کننده و کشورهای اروپایی بود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه در استان قزوین امام جمعه قزوین حضرت ابراهیم خدای متعال آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۲۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد

به گزارش خبرنگار مهر، سالهای گذشته هنگامی که ترکیه قرارداد گازی ایران را به داوری برد و مدعی شد ایران توانایی تأمین گاز را حتی در داخل کشورش ندارد چه رسد به صادرات در آن هنگام داوری سوئیس این موضوع را رد کرد و از این جهت ایران به ترکیه جریمه ای پرداخت نکرد.

در اینکه ایران به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان منابع گازی به شمار می‌آید و رتبه دوم ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارد شکی نیست اما با این وجود اخیراً برخی از کارشناسان انرژی مدعی شده‌اند ایران از نظر تأمین انرژی با مشکلاتی مواجه است که در این گزارش سعی کردکردیم به این مساله بپردازیم‌.

مصرف کنترل شود امینت انرژی تأمین است

آنطور که کارشناسان انرژی می‌گویند دوران افت تولید از پارس جنوبی آغاز شده و قطری‌ها زودتر از ایران به دنبال سکوهای فشار افزایی رفته‌اند.

مسؤولان وزارت نفت نیز امسال به دنبال ساخت این سکوهای فشار افزایی رفته‌اند تا در تولید گاز از این میدان مشترک عقب نمانند.

در هفته گذشته نیز موضوع سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بالاست صنعت نفت با حضور چندین شرکت خصوصی با وزارت نفت به نتیجه رسید و چند قرار داد توسعه‌ای به امضا رسید. تا شاهد افزایش تولید گاز و نفت در سال‌های آینده باشیم.

اما مسأله اصلی در امنیت انرژی تولید است یا مصرف؟

سقفی برای برداشت

محمد صادق مهرجو کارشناس انرژی در گفت و گو با خبر نگار مهر با اشاره به اینکه میزان تولید گاز در کشور ما به اندازه توانایی و سرمایه گذاری که تا کنون انجام شده است، گفت: بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ تنها در پارس جنوبی بالغ بر ۳۵ میلیارد دلار بالغ بر سرمایه گذاری انجام شده است و باید در نظر داشت که کشورها همه منابع را در اختیار ندارند و مسأله‌ای که وجود دارد این است که برای منابع انرژی تجدید ناپذیر سقفی برای برداشت گذاشته شده است.

وی ادامه داد: زمانی که بهره برداری از منابع آغاز می‌شود در دوره ابتدایی توسعه قرار می‌گیریم و پس از آن با تولید از میادین مختلف به دوره حداکثر تولید می‌رسیم، دوره حداکثر تولید را می‌توان با تمهیداتی برای مدت زمان مشخصی نگه داشت و پس از آن دوران شروع افت تولید آغاز می‌شود که ما در این دوران هستیم.

به دوران افت تولید رسیده‌ایم

هدر رفت انرژی یکی از مقولاتی است که در سال‌های اخیر به مورد توجه قرار گرفته است، اما آنطور که باید و شاید به این موضوع پرداخته نشده است، زیرا که با افزایش تولید گاز باز هم کسری آن درزمستان های گذشته خود را به خوبی نشان داده که این مساله ریشه در مصرف بی رویه در بخش‌های مختلف دارد.

مهرجو با اشاره به اینکه پارس جنوبی از این جهت حائز اهمیت است که ۷۰ درصد از تولید گاز کشور مربوط به این میدان است و مابقی میادین ۳۰ درصد تولید گاز را تشکیل می‌دهند، خاطر نشان کرد: اکنون به حداکثر تولید در پارس جنوبی رسیده‌ایم و از این به بعد دوران شروع افت تولید است که نشانه‌های آن ظاهر شده است و علی رغم اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی را توسعه دادیم و تولید قابل توجهی به تولید گاز اضافه شد، اما متأسفانه شاهد آن هستیم که سال گذشته با وجود توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و به رقم تولید ۱۵ میلیون متر مکعب در روز رسید تفاوت آن‌چنانی در تولید این میدان احساس نشد و تقریباً به اندازه سال گذشته‌اش بود که نشان دهنده آن است که افت تولید در سایر فازها آغاز شده است. و این موضوع باید به گوش مصرف کننده نیز برسد که این نعمت اگر درست استفاده نشود هرچقدر هم تولید شود بازهم کم است.

گاز ثروتی یکبار مصرف

گاز در زمره انرژی‌های تجدید نا پذیر قرار می‌گیرد برای همین است که بر استفاده بهینه آن تاکید می‌شود تا این نعمت خدادای برای نسل‌های آینده نیز باقی بماند، مهر جو هم صحه بر این موضوع می‌گذارد و می‌گوید: گاز یک ثروت یک بار مصرف و تجدید ناپذیر است، با اتمام این انرژی امکان جایگزینی وجود ندارد به همین علت تبدیل به ثروت می‌شود و هزینه توسعه زیر ساخت‌ها می‌شود مانند برق، صنعت، کشاورزی و… که منجر به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی باشد.

وی ادامه داد: ما به اندازه‌ای که می‌توانیم و مخازن استعداد دارند تولید می‌کنیم البته ممکن است سرعت توسعه با کشورهای رغیب کند تر باشد ولی این مساله اکنون هم وجود دارد البته ما در پارس جنوبی از قطر تولید بیشتری داریم چرا زیرا مصرف بیشتری داریم.

مهرجو با اشاره به مصرف بی رویه و بالا بودن شاخص شدت انرژی کشور نسبت به تمام دنیا و سایر کشورهای خاورمیانه، خاطر نشان کرد: در تمام کشورها شاخص شدت انرژی رو به کاهش است و یا ثابت است در حالی که در کشور ما رو به افزایش است که علت آن پایین بودن قیمت تمام شده انرژی در کشور ما نسبت به سایر کشورها است به همین دلیل کسی اهمیتی به بهینه سازی مصرف انرژی به خصوص در بخش‌های صنعتی نمی‌دهد.

باید مدیریت متمرکز انرژی داشته باشیم

وی با بیان اینکه ما باید یک مدیریت متمرکز انرژی داشته باشیم تا بتوانیم سیاست گذاری متمرکز و تنظیم‌گری متمرکز در بخش‌های مختلف داشته باشیم توضیح داد: این مدیریت می‌تواند منجر به هماهنگی و بهینه سازی متمرکز شود به عنوان مثال وزارت نفت که متولی امر تولید است نمی‌تواند در زمینه بهینه سازی سایر بخش‌های صنعتی و کشاورزی دخالتی داشته باشد به همین علت به نهادی فرا دست نیاز داریم که امکان کنترل و هماهنگی همه این نهادها را داشته باشد.

این کارشناس انرژی اضافه کرد: متأسفانه شورای عالی انرژی کارکرد خود را از دست داده است زیرا مخصوص سیاست گذاری است و دخالتی در هماهنگی، تنظیم‌گری و بهینه سازی ندارد و ما نیاز داریم که دائماً رصد کنیم که چه میزان انرژی تولید می‌شود و به کدام بخش چه مقدار می‌دهیم و هر بخش چه مقدار بهینه سازی کردند و چه میزان هدر رفت انرژی وجود داشته است.

مهرجو با اشاره به اینکه علاوه بر مصرف بالای انرژی در کشور هدر رفت فراوانی وجود دارد، اضافه کرد: گازهای فلز مصرف گزافی داشته‌اند، نیروگاه‌های حرارتی راندمان بالایی نداریم و در بخش خانگی که ۴۵ درصد گاز کشور مصرف می‌شود بخاری‌های گازی راندمان بالایی ندارد اگر بتوانیم از بخاری‌ها با راندمان بالا استفاده کنیم تا حدی این مشکل مرتفع می‌شود که آن هم باید دولت سرمایه گذاری کند و به صورت اقساط ماهانه بر روی قبوض گاز هزینه آن را از مردم دریافت کند، به همین دلیل نیازمند یک نهاد فرا دستگاهی برای مدیریت بخش‌های مختلف هستیم.

رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد

تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و باید تدبیری برای آن صورت بگیرد چرا که ایران به عنوان یکی از دارندگان کنابع طبیعی گاز و نفت اقبال چندانی در صادرات گاز نداشته است چرا که همواره تولید و مصرف به یک اندازه و حتی ناتراز اند؛ این به معنی آن است که تعادل در مصرف وحود ندارد و آنگونه که باید و شاید سرمایه گذاری در این زمینه صورت نمی‌گیرد. نرسی قربان کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی را دارا است، گفت: ایران از لحاظ تئوری می‌تواند به هاب انرژی تبدیل شود و سال‌های سال در رابطه با آن صحبت شده است زیرا ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارا است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که به چندین کشور مختلف راه دارد؛ اعم از کشورهایی که گاز دارند به همین جهت همواره بر سر این موضوع بحث بوده که ایران بتواند ایران گاز را از کشورهایی نظیر ترکمنستان که گاز دارند دریافت و به ترکیه، هند و.... بدهد که به دلیل تحریم‌ها مکان پذیر نبود.

به گفته این کارشناس انرژی تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.

لزوم سرمایه گذاری برای افزایش تولید

سرمایه گذاری یکی از راه‌های افزایش تولید است حتی وزیر نفت هم به لزوم سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری اذعان کرده بود، قربان هم همبن نظر را دارد و می‌گوید: برای به تعادل رسیدن تولید و مصرف باید تولید گاز افزایش پیدا کند زیرا گاز در سبد کشور ما سهم ۷۰ درصدی دارد و اگر بخواهیم تولید گاز را افزایش دهیم که برای تولید برق و سایر مصارف را پاسخگو باشد مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است که مقدار آن بسیار بالاست و به گفته وزیر نفت ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری نیاز داریم.

به گفته قربان در صورتی که سرمایه گذاری صورت بگیرد باید سرمایه گذاری خارجی باشد تا پاسخگوی نیاز ما باشد.

راهکارهای قیمتی به علت مسائل سیاسی وجود ندارد

قربان در رابطه با راهکارهای بهینه سازی مصرف، خاطر نشان کرد: راه کارهای مختلفی در این زمینه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها قیمت گذاری است به گونه‌ای که قیمت انرژی را به جایی برسانند که صرفه‌جویی در آن بسیار جذاب شود که به علت مسائل سیاسی چنین امکانی وجود ندارد

وی ادامه داد: راه کارهای دیگری نظیر سرمایه گذاری وجود دارد و بهینه سازی به طوری که در خانه و ادارات حتی کارخانه‌ها سرمایه گذاری صورت بگیرد تا مصرف بهینه باشد و با توجه به اینکه سرمایه گذاری وجود نداشته این نوع از بهینه سازی هم میسر نشده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست‌های انرژی دولت مرتباً در حال تغییر است و هیچ زمان سیاست واحدی را در دولت‌ها مختلف نداشته‌ایم و همه این موارد دست به دست هم داده تا بهینه سازی به تعویق می‌افتد.

مصرف انرژی در منازل باید مدیریت شود

در بسیاری از کشورهای جهان تنها از یک حامل انرژی استفاده می‌شود در صورتی که در کشور ما، برق و گاز به صورت همزمان در خانه‌های شهروندان وجود دارد که می‌تواند مهمترین ناترازی گاز باشد، حسن مرادی استاد دانشگاه و کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کشور ما یکی از پر مصرف ترین کشورهای دنیا در مصرف گاز است، گفت: ما دومین کشور دارای ذخایر و منابع گازی هستیم اما مصرف انرژی در کشور بسیار بالاست، که آن هم دلایل متعددی دارد.

وی ادامه داد: مهمترین دلیل مصرف بالای گاز در کشور ما به قبل از انقلاب باز می‌گردد، زمانی که لوله کشی گاز به صورت رایگان انجام شد مردم گمان بردند که گاز نعمتی لایزالی و پایدار است و خبر نداشتند در کشورهایی که لوله کشی گاز وجود دارد با چه سختی این گاز را به مصرف می‌رسانند بنابراین بر اساس عادت نا مأنوس و بدون مطالعه مصرف گاز به شدت افزایش پیدا کرد.

غیر استاندارد بودن تجهیزات منجر به هدر رفت انرژی می‌شود

این کارشناس انرژی یادآور شد: یکی از دلایل مهم هدر رفت انرژی در کشور را می‌توان بخاری‌های گازی غیر استاندارد عنوان کرد. بر اساس محاسبه‌ای که در دولت‌های یازدهم تا سیزدهم انجام شده است نشان می‌دهد ۲۵ میلیون بخاری در کشور وجود دارد که اکنون این تعداد بیش از ۲۵ میلیون بخاری است که منجر به هدر رفت گاز می‌شود.

مرادی با بیان اینکه متأسفانه هیچ مکانیزم صحیحی برای استفاده از بخاری وجود ندارد، یادآور شد: در بسیاری از روستاها به علت بزرگ بودن خانه‌های روستایی ۵ تا ۶ بخاری در هر خانه مورد استفاده قرار می‌گیرد که در این صورت حجم بالایی از گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد و دولت باید برای این موضوع تدبیری در نظر بگیرد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دولت یازدهم و دوازدهم بنا داشتند طی برنامه‌هایی با کمک شرکت بهینه سازی سوخت این ۲۰ میلیون بخاری فاقد استاندارد را اصلاح کنند اما متأسفانه جز ۱۰ هزار بخاری نتوانستند بخاری بیشتری تولید کنند زیرا قیمت بالایی داشت و هر کسی قدرت خرید آن را نداشت و حتی این ۱۰ هزار بخاری که با روش جدید ساخته شده‌اند به آموزش و پرورش هدیه شده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بخاری‌های غیر استاندارد نانوایی‌های غیر استاندارد، فلر ها وموتورخانه های غیر استاندارد منجر به هدر رفت و پرتی گاز می‌شود به همین دلیل باید خود را با آخرین فناوری‌های روز دنیا تطبیق دهیم تا بتوانیم این ثروت خدا دادی را به صورت بهینه استفاده کنیم.

بر اساس این گزارش دولت باید سیاست‌های غیر قیمتی را در نظر بگیرد و با جذب سرمایه گذار خارجی راهی برای حفظ این نعمت خدادادی برای نسل‌های آبنده تدبیر کند درغیر این صورت در سال‌های نه چندان دور با بحران گاز روبرو خواهیم شد.

کد خبر 6095153 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • فتنه با لباس مشکی تا انحراف در دین/تقیه سازو کار امام صادق بود
  • رشد و پیشرفت ایران اسلامی در نتیجه شدیدترین تحریم‌ها حاصل شد
  • همه جبهه مقاومت به ایران قوی، افتخار می‌کنند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • رحمت‌اله بیگدلی خطاب به احمد خاتمی: نه در مقابله با فساد صادقید نه کلید بهشت دست شما است!
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد