Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه زندگی ـ زهره سعیدی : براساس بیانات کتاب آسمانی مسلمانان، قرآن کریم، ماه رمضان، ماه خدا و ماهی برای رسیدن به تقوا است (آیه183 سوره بقره) و هدف از روزه گرفتن نیز تربیت شدن معنوی انسان و رسیدن به پارسایی و رستگاری است وگرنه چند ساعت نخوردن و نیاشامیدن صرف، اثر معنوی ندارد. روزه وجوب مختلفی دارد که یکی از آنها نخوردن و نیاشامیدن است و بخش عظیمی از این وجوب به تربیت روحی و روانی انسان مرتبط می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساله اینطور بوده که در ماه مبارک رمضان میزان جرم و جنایت در جامعه کمتر و به نهاد خانواده بیشتر اهمیت داده می شود چرا که جامعه سرشار از انرژی های معنوی مثبت است و افراد سعی می کنند بیشتر به مستمندان و نیازمندان توجه کنند، بیشتر سمت خواندن قرآن کریم و نماز خواندن اول وقت بروند ، به صله رحم و خانواده هایشان توجه داشته باشند و امر به معروف و نهی از منکر کنند. 

با روزه گرفتن مراقبه و کنترل درونی افزایش و بیماری های روانی کاهش پیدا می کند  چرا که فرد روزه گیرنده قطعا می گوید حال که نمی خورم و نمی آشامم، پس به چشم هایم نیز کنترل بیشتری دهم، به دست هایم نیز توجه کنم که سمت خلاف نرود ، مال حلال بخورم، دست مستضعفی را بگیرم و در نهایت به هوا و هوسم غلبه کنم تا آرامش روانی بیشتری نیز داشته باشم

یکی از وجوب تقویت تقوا در ماه مبارک رمضان نیز جهاد تبلیغ است، شاید خیلی از ما اصلا ندانیم که جهاد تبلیغ چیست و مردم  چه کاری در این رابطه می توانند انجام دهند، حجت الاسلام حاج شیخ «مرتضی ادیب یزدی» خطیب و کارشناس مذهبی و دبیر سابق جامعه مبلغین تهران در این رابطه به  پرسش های خبرنگار فارس پاسخ داده که در ادامه می خوانیم:

*حاج آقا به عنوان سوال نخست در ارتباط با جهاد تبیین بفرمایید که این عبارت به چه معناست؟

در نخستین جمله بگویم که «بقای اسلام و دین به برکت تبیین است». ما در گذشته تا به حال یک جهاد داشتیم همان که سیدالشهدا(ع) در میادین جنگ با کفار در واقعه کربلا انجام دادند و امام سجاد(ع) و زینب کبری(ص) نیز آن را با روشنگری هایشان ادامه دادند. جهاد تبیین یعنی روشن کردن مرزهای سعادت  و مشخص کردن راه های نفوذ شیطان.

اسلام برای اعتلای سعادت مردم آمده است و تبیین برای مشخص کردن عوامل سعادت امت و ملت آمده تا مردم راه خوشبختی، علل انحطاط ملت ها و ظلمت آنها را پیدا کنند، اینکه مردم بدانند اگر در جامعه چه اتفاقی بیافتد و چه مشکلی رخ بدهد ، آسیب ها زیاد شده و همه به سمت انحطاط می روند. مجاهد جبهه تبیین می بایست بر تاریخ تسلط داشته باشد تا موجبات پیشرفت ملت یا حرکات قهقهرایی آنها را بیان کند.

مجاهد جبهه تبلیغ می بایست بر تاریخ تسلط داشته باشد تا موجبات پیشرفت یا پسرفت جوامع را روشنگری کند

مثلا اگر در جامعه اسلامی نشانه هایی از قهقهرای مردم دیده بشود، خطرناک است و اگر حرکات تکاملی و اوج گیری مردم دیده شود، مایه خوشبختی است. امیرالمومنین(ع) در نهج البلاغه بیانی دارند که می فرمایند؛ شیطان تمام پیاده و سواره لشگر شما را جمع می کند تا مردم را به ارزش های شیطانی قبلی برگرداند.یعنی به ظلم و بی حجابی و ارزش هایی که ما الان به خاطر آنها انقلاب کردیم.

 

*پس برای انجام جهاد تبیین می بایست به جریانات حق و باطل مسلط بود؟

بله به راحتی همه مردم ما می توانند چنین چیزی را تبیین کنند چرا که ما هم چون زمان شاه و طاقوت و قبل از انقلاب را دیدیم و هم پیروزی انقلاب و به راحتی می توانیم این دو فضا را با هم مقایسه کنیم اینکه کدام حق  و کدام باطل بوده است. کدام حکومت کشور را به سمت استقلال برده و کدام به سمت بردگی و وابستگی برده است. برای انجام تبیین مردم می توانند این حق و باطل را با هم مقایسه و تبیین کنند. 

رهبر معظم انقلاب هم در این رابطه تأکید کردند که: «در مبارزات اسلامی، در همه حال تبیین خیلی اهمیت دارد.» ۱۳۸۷/۰۲/۱۴ «کار انقلاب از اساس با تبیین، روشنگری، بیان منطقی، مستدل و دور از جنجال بود.» مثال دیگر خطبه های امام سجاد(ع) در مسجد اموی است که نوعی جهاد تبیین محسوب می شود . حضرت آنجا نشستند و ریشه جهاد امام حسین(ع) را بیان کردند تا ذهن ها روشن شود و همه بفهمند که بنی امیه چه کلاهی سرشان گذاشته چرا که در آن زمان مشخص نبود در کربلا چه رخ داده است و بنی امیه اجازه نمی داد مردم واقعیت را بفهمند و آنها در ابهام بودند.

لذا حضرت زینب(ص) و امام سجاد(ع) مردم را از برزخ تردید به روشنگری تبیین رساندند. 

*الان هم در ارتباط با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و جنگ هشت ساله ایران علیه عراق برای نسل جوان خیلی چیزها روشن نیست. در این زمینه چه باید کرد؟

بله همینطور است در این زمینه آنهایی که در پیروزی انقلاب و جبهه ها حضور داشتند و واقعیت را دیدند، می بایست روشنگری و تبیین کنند تا جوان ترها بفهمند و بدانند در چه مقطعی از تاریخ زندگی می کنند و قدر داشته هایشان را بدانند، قدر این را بدانند که زمانی در ایران یک سرباز صفر آمریکایی به راحتی می توانست به سپهبد ایرانی بی ادبی کند، اما الان شرایط چگونه است، اینها نکات مهمی است که کنار گوش جوانان می بایست مدام زمزمه شود تا دشمن فکر آنها را خراب نکند و به جای تاثیرگذاری منفی آنها ما بتوانیم اثر خودرا بگذاریم.

*اتفاقا این نکته خیلی مهمی است، اینکه جوانترهای ما الان خیلی چیزها را نمی دانند و به اشتباه می افتند. حتی در ارتباط با واجبات دین هم خیلی ها مسائل را به گرانی و چیزهای دیگر مرتبط می کنند و رسانه های بیگانه هم از آب گل آلود ماه می گیرند و جوان ها را به اشتباه می اندازند. در این زمینه تبیین چه اثری دارد ؟ اینکه خود ماه مبارک رمضان می تواند چه فرصتی برای جهاد تبیین محسوب شود و به چه کسانی واجب است؟

اولا بگویم که هر واژه ای که در انحصار گروه خاصی در آمده همیشه خراب شده است، امر واجب بر همه واجب است ، مثل نماز و روزه که ما نمی گوییم به گروه خاصی اختصاص دارد، همه باید نماز بخوانند و روزه بگیرند مگر اینکه شرایطش را نداشته باشد. جهاد هم برای همه است اینطور نیست که یک عده از آن معاف باشند، البته این طبیعی است که برخی افراد به خاطر حضور در میادین بهتر می توانند این کار را انجام دهند ولی معنایش این نیست که عده ای تکلیف ندارند . 

همه آحاد مردم به اندازه ظرفیت ، دانایی ، تحصیلات و درکشان نسبت به جهاد تبیین مسئولیت دارند . نباید اینطور باشد که  مثلا منه ادیب یزدی انقلابی باشم ، زن و بچه ام بی دین یا ضدانقلاب باشند! اگر من از خانه خودم شروع کنم و خانواده ام را درست کنم و به جامعه برسم یعنی به وظیفه ام عمل کرده ام. اگر ما از جنگ هشت ساله و انقلابمان حرف نزنیم ، فرهنگ وارداتی جایگزین می شود و جوانان را از ما می رباید.

 

فضای مجازی به طور کلی کارش دزدی عقیده و اعتقادات است ، اعتقاد مردم را می برد و به جایش شک و شبهه ایجاد می کند و زمینه را برای جریان استکبار آماده می کند. اینطور می شود که یک جوانی که یک رکعت نمازش قبلا قضا نمی شده و همه ماه رمضان را پای منبر بوده و روزه می گرفته، حال بهانه تراشی می کند و نماز و روزه اش بی توجه شده ، حتی شراب می خورد و معصیب می کند.

دشمن اول حجاب را از ما می گیرد، روابط با نامحرم را عادی سازی می کند، سپس بهانه تراشی برای نماز و روزه شروع می شود و حتی معصیت های دیگر را بی اهمیت می کند.

تمام اینها به تدریج از ناحیه لشکر دشمن، ماهواره ها وفضای مجازی رخ می دهد. دشمن اول حجاب را از ما می گیرد ، ارتباط با نامحرم را عادی کرده و قبحش را می ریزد و بعد هزار کار دیگر که خودتان می دانید. دشمن به جزئیات برنامه ریزی کرده که در اعتقادات ما تزلزل ایجاد کند تا در این شرایط واجباتمان را کنار بگذاریم و به امور فرعی و اختلافی بپردازیم. الان وظیفه ما این است که سراغ اصل ماجرا برویم و جوان ها را نجات دهیم چرا که در برابر خون شهدا و انقلابمان مسئولیم.

الان دشمن آنقدر که برای تفرقه سرمایه گذاری کرده دنبال ذخیره توپ و تانک نیست چون امروز دیگر جنگ ، جنگ نظامی نیست بلکه جنگ تبلیغاتی و نفوذ است. 

*در برابر کسانی که مدام آیه یأس از دین و اعتقادات می خوانند مثلا در جمع های فامیلی و خانوادگی که مدام عیب و ایراد می کنند که نماز می خوانند به دلائل چه و چه یا مسائل دیگر. چطور با تبیین می توان جلو رفت الان که ماه مبارک رمضان است و بساط افطاری ها پهن شده در این زمینه چه کاری می توانیم انجام دهیم چرا که خیلی ها به حرف راه نمی آیند؟

یک دستور از امام صادق(ع) در این زمینه داریم که فرمودند: «کُونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِالْخَیْرِ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ لِیَرَوْا مِنْکُمُ الِاجْتِهَادَ وَ الصِّدْقَ وَ الْوَرَعَ  یعنی مردم را به‌ غیر زبان (بلکه با کردار) خود به خیر و نیکو‌کارى دعوت کنید، مردم باید کوشش در عبادت و راستگویى و پرهیزکارى شما را ببینند. این خیلی مهم است که عملمان جهاد تبیین ما باشد.

حتی اگر شما سر سفره یک بی نماز و روزه هم نشسته اید، با عمل خود می توانید تأثیرتان بگذارید چرا که نماز، روزه و نورانیت شما اگر واقعی باشد ، به دیگران منتقل خواهد شد

شما فرض کنید در یک جمع تارک الصلاه حضور دارید، وقت نماز می شود ، شما بدون هیچ حرفی یک وضوی زیبا می گیرد و رو به قبله ایستاده و نمازی زیباتر هم می خواند. بنابراین برای هر جمعی در هر شرایطی خداوند راهی برای تبیین گذاشته و هیچ راهی بهتر از عمل کردن نیست .

مردم وقتی منه روحانی و شمای نمازخوان را ببینند یا روزه گرفتن شما را درک کنند، حتی اگر سر سفره یک بی روزه هم نشستید، تاثیر خود را خواهید گذاشت چرا که نماز و روزه و نورانیت شما منتقل می شود و آنها پیش خود می گویند که چقدر عقب افتاده اند . مخصوصا وقتی این اعمال شما مدام تکرار شود و شما را برای بار چندم و هزارم در این شرایط ببینند.

*پس عمل کردن بهتر از حرف زدن در زمینه جهاد کردن است. برای دشمنی که تدریجی بذری را می کارد  و منتظر برداشت می شود، ما هم می بایست تدریجی عمل کنیم اما به طور عملیاتی چطور؟

بله همینطور است شما هم تدریجی نفوذ کنید ، به جای اینکه چیزی بگویید و بحث کنید، عمل کنید ، خودتان آدم خوبی باشید ، درستکار، مودب، به قاعده و مومن باشید، کم کم اطرافیانتان هم تحت تأثیر قرار می گیرند تا منطق شما را بشنوند، سپس آنها خواهند بود که دنبال شما می افتند منتها می بایست رفتارهای شما الهی و مخلصانه باشد.

مثلا در همین ماه رمضان شما مهمانی دعوت شدید، اما در میهمانی به شما می خندند و می گویند مگر هنوز روزه می گیری، شما هم می گویید بله، نماز می خوانی و با یک تکه نان و پنیر و خرما افطار می کنی ، به همین سادگی بدون بحث کردن . دین ما هم به هرحال جاذبه های خاص خود را دارد.

متاع کفر و دین بی‌مشتری نیست/ گروهی آن گروهی این پسندند

در نهایت ما هم امام حسین(ع) و امیرالمومنین(ع) را داریم که در این شب های ماه مبارک به داد ما می رسند و ما هم از این داشته هایمان می بایست به نفع دینمان استفاده کنیم.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: معنویت در ماه رمضان جهاد تبیین ماه رمضان کارشناس مذهبی ماه مبارک رمضان نماز و روزه جهاد تبیین ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۰۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم مقابله با گرانی/ زمان وعده صادق اقتصادی مسؤولان به مردم است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمود محمودی در نماز جمعه کنگان با اشاره به ابعاد عملیات وعده صادق گفت: اکنون وقت آن رسیده مسئولان قوی سه گانه و تیم اقتصادی با فراهم کردن ثبات اقتصادی که بستر آن با عملیات وعده صادق فراهم شده بود را عینیت بخشند.

وی بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران امنیت لازم را برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم نموده است و کشور برای ثبات و جهش اقتصادی آماده است.

خطیب جمعه کنگان اظهار داشت: دولت، بانک مرکزی و وزارت اقتصادی برای حل مشکلات اقتصادی نقشه راه روشنی ترسیم و اقدامات لازم را برای ساماندهی بازار مسکن و خودرو و جهش تولید فراهم نماید.

محمودی با تبیین عملیات وعده صادق گفت: عملیات وعده صادق ابعاد گسترده ای داشته و توانسته جبهه عبری، عربی و غربی را به زانو در آورده است.

وی افزود: عملیات صادق نمایشی از قدرت جمهوری اسلامی ایران بود که محاسبات دشمن را بهم ریخت و توهم حمله به ایران را از بین برد.

امام جمعه کنگان با تسلیت شهادت رئیس مذهب تشیع آقا امام جعفر صادق علیه السلام و بیان فضائل و مناقب آن امام و مظلومیت‌های حضرت، عنوان کرد: در شرایط خفقان و اختناق شدید، امام دامن همت به کمر زد و به احیا و بازسازی معارف اسلامی پرداخت و مکتب علمی عظیمی به وجود آورد که محصول و بازده آن، چهار هزار شاگرد متخصص (همانند هشام، محمد بن مسلم و…) در رشته‌های گوناگون علوم بودند، و اینان در سراسر کشور پهناور اسلامی آن روز پخش و تاریخ را دگرگون کردند.

محمودی افزود: امام صادق علیه السلام توانست انقلابی فرهنگی برپا کند و با تشریح فرهنگ غنی و پر مایه اسلام و تأسیس دانشگاه‌ها و مدارس، اسلام را گسترش دهد.

وی به موضوع گرانی و پیامدهای آن در کلام امام صادق علیه السلام پرداخت و با بیان اینکه در خصوص گرانی همه مقصرند و باید تلاش کنند این پدیده شوم برداشته شود، عنوان کرد: به فرموده امام گرانی اخلاق و رفتار مردم را بد، امانت را از بین می‌برد، مردم را در سختی و مشقت قرار می‌دهد.

خطیب جمعه کنگان به خیزش و جنبش عظیم دانشجویی در آمریکا و غرب علیه رژیم کودک کش صهیونیستی و حامیان آنها اشاره و گفت: در افکار عمومی و نسل جدید و دانشجویان غرب و اروپا دیگر روایت سازی دروغین غرب پذیرفته نیست و جایگاهی ندارد.

محمودی افزود: غربی‌ها فهمیده اند که با فشار و سرکوب و زندان و شکنجه نمی‌شود صدای ظلم ستیزی و عدالت خواهی و صلح طلبی را خاموش و سرکوب کرد.

وی تاکید کرد: در حوزه جهاد تبیین در خصوص جریان غزه و مظلومین فلسطینی ثابت شده می‌توان با آگاهی بخشی در بین ملت‌ها، طوفانی سهمگین علیه ظالمان و دشمنان ایجاد کرد و گاهی شمشیر مظلوم برنده‌تر از شمشیر ظالم است.

امام جمعه کنگان خطبه‌ها با تبیین فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با معلمان و کارگران گفت: تبیین فرمایشات معظم له می‌تواند چراغ راهی برای همه آحاد جامعه باشد.

کد خبر 6095782

دیگر خبرها

  • ابلاغ سلام رهبر انقلاب به خانواده شهید زاهدی + فیلم
  • پاسخگویی به مسائل شرعی فرصتی برای ارتباط مردم با روحانیت است
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • امام جعفر صادق (ع) مجاهد جهاد تبیین بود
  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد
  • انقلاب اسلامی ایران ادامه دهنده مکتب امام صادق (ع)است
  • اساتید نقش مهمی در جهاد تبیین دارند
  • لزوم مقابله با گرانی/ زمان وعده صادق اقتصادی مسؤولان به مردم است
  • ضرورت گفتمان سازی و تبیین راهبرد جامع برای تحقق شعار سال