Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@23:36:13 GMT

روایتی از یک اجتماع متفاوت در بوشهر+عکس

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۴۰۹۲۹

روایتی از یک اجتماع متفاوت در بوشهر+عکس

خبرگزاری فارس بوشهر، سید امیرمحمد رکنی: یک ساعت قبل از شروع سخنرانی به سمت محل برگزاری حرکت کردم. از همان ابتدای ورود می‌شد تفاوت را حس کرد، چند جوان قالب یخ در دستشان بود و به سمت درب ورودی می‌رفتند تا ایستگاه صلواتی را برپا کنند، یکی دو جوان هم پشت سیستم صوتی نشسته بودند.

تقریباً هیچ فرد موسفید یا کت‌وشلوارپوش بین مسئولین برگزاری برنامه دیده نمی‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعدتر که برنامه هم شروع شد دیدم مجری و مسئول کانون مهدی‌یاران (که بعداً متوجه شدم میزبان اجتماع است) و مداح همه جوان‌اند.

جالب بود که یک عده جوان چنین برنامه‌ای را از روی دغدغه و به قول معروف جهادی و بی‌مزد و منت ترتیب داده بودند آن‌هم در آشفته‌بازاری که هرروز خبرهای عجیبی به گوش می‌رسد؛ از وضعیت تفریح نوجوانان در بلوار چمران شیراز تا پسری صلیب به گردن در تهران که به دختری قلاده زده!

هم‌زمان که به جمعیت سالن افزوده می‌شد، می‌دیدم که تیپ‌ها بیشتر امروزی و بسیاری از شرکت‌کننده‌ها دهه هفتادی و هشتادی بودند، هر کس را می‌دیدی، با دوستش آمده بود، حتی با همسر؛ میان این‌همه، اما نوجوانی که معلولیت حرکتی داشت توجهم را جلب کرد.

با کمک پدرش به‌سختی راه می‌رفت اما انگار با پای دلش تا اینجا آمده بود. اذان شد و برای خواندن نماز بیرون آمدم و به دنبال جایی برای خواندن نماز می‌گشتم که دیدم چند نفر کنار هم روی یک زیرانداز نماز می‌خوانند.

یکی پشت پارکینگ موتورها، یکی کنار راهروی ورودی، یکی هم توی پیاده‌رو؛ توی نوبت ایستادم و بالاخره نماز را خواندم. بعد از نماز که به سالن برگشتم، سالن دیگر جایی برای نشستن نبود و در نهایت مجبور شدم نزدیک درب ورودی بایستم و کل مراسم را ایستاده تماشا کنم.

ساعت از ۹ شب گذشته و قاری شروع به تلاوت می‌کند، کل سالن پر شده، حتی راهروها.

از دور چشمم را به سن دوخته بودم، جوان‌ها هرکدام مشغول یک کاری بودند و مدام رفت‌وآمد داشتند، یکی دستش به دوربین بود و یکی میکروفن را تنظیم می‌کرد. به دلیل فاصله‌ام تا سن، چشمم درست نمی‌دید.

ناگهان دیدم یک جوان دیگر با آستین‌کوتاه و لپ‌تاپ از پله‌ها بالا رفت و صاف نشست جای سخنران.

اولش انتظار نداشتم او رائفی‌پور باشد تا که شنیدم همان ابتدا گفت: «من اذیتم که سرپایید، حداقل یک تعداد بیایید روی سن بشینید…»

سخنرانی قریب به دو ساعتی شد؛ در بین مراسم برای پاسخ دادن به تلفن چند لحظه‌ای به بیرون از سالن رفتم که با صحنه جالب‌تری مواجه شدم؛ عوامل برگزاری پیش‌بینی تکمیل شدن ظرفیت سالن را کرده بودند و در حیاط تلویزیون پرتابل بزرگی به همراه سیستم صوتی نصب کرده بودند.

 

فکرش را نمی‌کردم در این شرجی و گرما حیاط سالن لیان هم برای شنیدن حرف‌های یک سخنران پر شود.

از هر دری سخن می‌گفت و به موضوعات مختلف اشاره می‌کرد، از سختی‌ها و شیرینی‌های کار موسسه می‌گفت.

گفت این را برای اولین بار تعریف می‌کنم که ۱۲ هزار تست فوتبال گرفته‌ایم و موسسه از این طریق هم دارد کار فرهنگی می‌کند.

همین بچه‌ها در قالب تیم جوانان در یک بازی حساس تیم جوانان تاجیکستان را با هفت گل شکست داده و بچه‌های ما قبل از بازی این‌گونه از خدا مدد می‌گرفتند: «یا دلیل المتحیرین» یعنی «ای راهنمای سرگردانان!»

با خودم می‌گویم کاش این استعدادیابی در استان بوشهر هم انجام شود خصوصاً اینکه هم کار فرهنگی است و هم جنبه ورزشی و تفریحی دارد آن‌هم زمانی که با غفلت مسؤولین ورزش استان حال‌وروز خوبی ندارد.

از علاقه‌اش به موسیقی بوشهر و نوحه‌های ایمان میرشکاری و حسین کشتکار می‌گفت.

می‌گفت شما متوجه نیستید اما سبک عزاداری و نوحه‌های سنتی شما به‌ویژه نوای دشتی، در استان‌های دیگر خیلی طرفدار دارد. مچ دست چپم را بالا می‌آورم.

ساعت به ۱۲ شب نزدیک شده ولی هنوز بیش از هزار نفر از بوشهری‌ها اجتماع را ترک نکرده‌اند. یادم نمی‌آید آخرین بار کدام برنامه فرهنگی این‌همه جمعیت را تا پاسی از شب اینجا نگه داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اجتماع علی اکبر رائفی پور بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۰۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!

به گزارش همشهری آنلاین، از ابتدای امسال، سقف قیمت بلیت کنسرت‌های پایتخت به مرز ۹۰۰ هزار تومان رسید که این اتفاق، برخلاف آن‌چه انتظار می‌رفت، اگرچه در ابتدا، سکته‌ای موقت را در روند استقبال مخاطب رقم زد اما اکنون نگرانی خاصی از این بابت احساس نمی‌شود و فرآیند استقبال از اجراهای زنده، به‌مانند قبل بازگشته است.

افزایش ۱۰۰ هزار تومانی سقف بلیت کنسرت، تا چه اندازه منطقی و درست است؟

طبیعی بود که در ابتدای سال جدید، قیمت سالن‌ها به عنوان بزرگ‌ترین هزینه برگزاری یک کنسرت، به‌مانند سایر اقلام، با درصدی رشد همراه است. برای سال گذشته، قیمت گران‌ترین سالن پایتخت، برای ۳ روز پایانی هفته، ۴۲۰ میلیون تومان بوده است. این رقم با هزینه‌های دیگری چون صدا، ال‌ای‌دی، بیمه مخاطبان، پارکینگ، اتاق تشریفات، سالن پذیرایی و ... هزینه‌ای حدود ۵۰۰ میلیون تومانی را روی دست تهیه‌کنندگان می‌گذاشت. حالا به این رقم بیفزائید دستمزد خواننده، گروه نوازنده، صدابردار و ... را که سبب می‌شد تا حتی اگر ۳۰ صندلی یک کنسرت خالی بماند، آن برنامه، صرفه اقتصادی چندانی برای تهیه‌کننده موسیقی نداشته باشد.

حالا و با شروع سال جدید، هزینه برخی سالن‌ها، با رشد حدودا ۱۰درصدی مواجه شده است که این مهم سبب می‌شود تا تنها، هزینه اجاره سالن و متعلقات آن به چیزی درحدود ۵۵۰ میلیون تومان برسد که برای چنین وضعیتی، چاره‌ای جز افزایش قیمت بلیت وجود ندارد. اکنون حتی بیم آن می‌رود که با شروع دور جدید کنسرت‌ها از پایان ماه صفر (نیمه‌های شهریورماه) باز هم سالن‌داران، هزینه اجاره سالن را افزایش دهند.

طی خبری که به گوش خبرنگار ایرنا رسیده، درابتدا، تهیه‌کنندگان رقم ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را به‌عنوان سقف قیمت بلیت کنسرت برای سال جدید پیشنهاد می‌دهند اما این رقم به ۹۰۰ هزار تومان تعدیل یافت و درمقابل، کف قیمت بلیت که برای سال گذشته، رقم ۳۴۰ هزار تومان بود، به ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. بنابراین هم‌اکنون کنسرت‌های پایتخت، بین ۵۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

چه کنیم که کنسرت از حالت یک کالای لوکس خارج شود؟

کنسرت سال‌هاست که با این اعداد و ارقام، به یک کالای لوکس تبدیل شده که برخی اقشار جامعه، استطاعت بهره‌مندی از آن را ندارند. استقبال بسیارخوب مخاطبان از کنسرت‌های جشنواره فجر سال گذشته که قیمت بلیت‌هایش از ۹۵ هزار تا ۵۰۰ هزار تومان متغیر بود، نشان داد که درصورت کاهش مبلغ بلیت، سایر اقشار نیز از این اتفاق، استقبال خواهند کرد بنابراین اگر قرار باشد در شرایط عادی نیز استقبال خوبی از کنسرت‌ها صورت بگیرد، در وهله نخست باید هزینه سالن‌ها پائین بیاید.

تهیه‌کنندگان رقم ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان را به‌عنوان سقف قیمت بلیت کنسرت پیشنهاد می‌دهند اما این رقم به ۹۰۰ هزار تومان تعدیل یافت و کف قیمت بلیت نیز به ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد

در این مقوله، توجه به چند نکته بسیار ضروری است: این سالن‌ها، طی سانس‌های صبح خود، میزبان برنامه‌های مختلفی هستند که درآمدزایی بسیارخوبی از این محل کسب می‌کنند و بنابراین دلیلی ندارد که برای سانس‌های شبانه که طبیعتا باید خالی باشند و برنامه‌ای در شب برگزار نمی‌شود، چنین ارقامی را از کنسرت‌گذاران دریافت کنند.

ثانیا اگر هم بخواهیم به استانداردهای جهانی این حوزه توجه کنیم باید بگوئیم که اولا، هیچ‌یک از این سالن‌ها، اختصاصا برای برگزاری کنسرت ساخته نشده‌اند و عموما سالن‌های همایش هستند که بعضا پخش فیلم نیز می‌کنند بنابراین نباید هزینه سالن‌های تخصصی کنسرت را دریافت کنند. همچنین این سالن‌ها، هزینه‌هایی چون پارکنیگ، بیمه انفرادی و ... را به کنسرت‌گذار تحمیل می‌کنند که سبب می‌شود تا هزینه نهایی کنسرت بالا برود.

حتی برخی از این سالن‌ها، فاکتورهای عجیبی برای کنسرت‌گذارها می‌پیچند. مثلا بک‌استیج در تمام جهان، به همراه سالن در اختیار گروه قرار می‌گیرد اما برخی سالن‌های پایتخت، بابت این امکان و جدای از هزینه سالن برگزاری، هزینه‌های سنگینی دریافت می‌کنند که سبب می‌شود تا افزایش مبلغ بلیت به تنها راهکار کنسرت‌گذار برای صرفه اقتصادی تبدیل شود.

باید فرهنگ کنسرت‌گذاری را تغییر دهیم

در این شرایط، سالن‌دار، تنها به دریافت هزینه سالن خود می‌اندیشد و برایش مهم نیست که قیمت تمام‌شده بلیت چقدر می‌شود. بنابراین نخستین گامی که باید در مسیر اصلاح قیمت بلیت برداشته شود، ترمیم هزینه سالن و واقعی کردن قیمت اجاره سالن است. وگرنه فعالان حوزه موسیقی که شامل گروه صدابرداری، نوازندگان، خواننده و ... می‌شود، با درک مصائب این حوزه، دستمزدهایی غیرواقعی طلب نمی‌کنند. سنگ بزرگ پیش پای کنسرت‌گذاران، هزینه سالن است که امیدواریم تا انتهای امسال، مشمول جراحی اقتصادی شود چرا که قطعا بهای بلیت برای سال آینده، میلیونی خواهد شد که برازنده برآیند فرهنگی کشور و سرانه نشاط اجتماعی آن نخواهد بود.

ضمن اینکه با احداث آسمانه هنر ایران، این مشکل تاحدودی مرتفع خواهد شد اما ضروری است تا زمان بهره‌برداری از این سازه ایرانی - اسلامی، نسبت به این جولان قیمت سالن‌های کنسرت، یک واکنش درست صورت بگیرد تا هزینه این نرخ‌گذاری‌های سلیقه‌ای، از جیب مردم پرداخت نشود.


کد خبر 849394 منبع: ایرنا برچسب‌ها كنسرت موسيقى خبر مهم موسیقی - چهره - ساز - آلبوم - اجرا

دیگر خبرها

  • قیمت بلیت کنسرت‌های تهران به ۹۰۰ هزار تومان رسید!
  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم
  • (ویدئو) لحظه تکان‌دهنده خودکشی یک زن در سالن تیراندازی
  • ببینید | لحظه تکان‌دهنده خودکشی یک زن در سالن تیراندازی / حاوی تصاویر ناراحت‌کننده
  • روایتی از سرگذشت سید عباس موسوی + فیلم
  • مست عشق : روایتی متفاوت از عشق با حضور ستارگان دو کشور (+عکس)
  • رقص خون در گلوی پاییز؛ روایتی متفاوت از همسر شهید جاویدالاثر «رسول هوشیاری»
  • شاهنامه خوانی علم‌الهدی در نماز جمعه درباره حجاب: منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب
  • نقش مهم آموزش و پرورش در هویت بخشی به نسل نوجوان و جوان
  • روایتی از رنج دانش آموزان مازندرانی